fbpx

Læsetid: 3 minutter

Hvis du er multipassioneret, er du ikke alene, selvom det kan føles sådan. Læs med her, og få tanket op på selvtillidskontoen.

Spoiler: Steve Jobs og Bill Gates ville starte en chick-fight over dig. Du er i høj kurs!

Here we go..

En multipassioneret pioner har mange interesser. Punktum.

Multipassionerede har ingen one true calling, som en klassisk specialist har. Vi har i stedet interesser og passioner i øst og vest, og vi bungyjumper ud i dem alle sammen – enten på samme tid eller hver for sig (eller begge dele).

Vi lever for at lære, udforske verden (og os selv), og for at owne nye kompetencer (let’s say ninja-skills) inden for alt mellem tissemyrens adfærd i skovbunden til jordens kredsløb om solen. Vi tegner streger mellem prikker (som i børnenes tegnebøger), så meningen med ting bliver synlige. Vi finder sammenhænge mellem usammenhængende felter og skaber nye og spændende universer.

MESSY MINDS ER ET GODT EKSEMPEL
Jeg har taget min viden om menneskers adfærd og mixet med mine mange interesser (webdesign, podcasting, blog-skriverier), min trang til at give vores dream-killer samfund en forsigtig f-finger og drysset det hele med en atmosfære, der oser af min kærlighed for Los Angeles’ skævhed og mangfoldighed.

Jeg har fundet sammenhænge mellem vidt forskellige felter og skabt mit eget univers.

Boom! Messy Minds in da house!

Dance Dancing GIF by Soul Train

Vores mange passioner og interesser gør os kreative og vi er knivskarpe problemløsere (også når det er raketvidenskab!).

Når der dukker en ny interesse op, sørger vores nysgerrighed for, at vi lærer alt, hvad der er værd at vide. Det betyder, at vi lærer nye ting hurtigt og er et Gyldendals-leksikon inden for alt fra Napoleons spisevaner til webdesign.

Men før vi overhovedet ved, at vi er multipassionerede, søger vi forgæves efter vores specialistområde. For det er dét, vi er vokset op med; at vi skal være specialister. Samfundet ophøjer nemlig specialister til noget guddommeligt, mens generalister anses for at være middelmådige undersåtter.

Men i vores søgen, bliver vi gang på gang kede af det, for i vores verden findes specialistområdet ikke.

 

.. OG SÅ ER DER KEDSOMHEDEN

En af vores største bekymringer er, om vi luller os selv i søvn kort tid efter, vi har kastet os ud i noget nyt. Men mest af alt bekymrer vi os fordi vi er bange for, hvad andre tænker: ”Endnu et ufærdigt projekt – kan de overhovedet tages alvorligt?”

Ja, vi har mange ufærdige projekter, men hvor mange tænker, at vi har opgivet, er det for os projekter, der stadig ligger og spjætter, og som vi måske vender tilbage til engang – eller også gør vi aldrig. Men hver gang har vi lært noget nyt, som vi kan tage med ind i et nyt projekt. At komme videre, er ikke det samme som at give op.

 

For 3 års tid siden troede jeg, at jeg skulle være DK’s nye ledelseskonsulent. Jeg gik all-in på de nye dansemoves indenfor online markedsføring, SEO og adwords. Jeg terpede psykologien bag en god hjemmeside i forhold til opsætning og farver – og så designede og byggede jeg den. Jeg havde en lederuddannelse og var sådan set good to go. Men så mistede jeg interessen. Ledelse var alligevel ikke mit why.

Men nu kan jeg designe hjemmesider, lave onlinekurser og markedsføre hele lortet uden at hyre en dyr konsulent. Boo-yah!

 

SAMFUNDET MISFORSTÅR OS

Desværre har kulturen og samfundet svært ved at se, værdsætte og anerkende multipassionerede pionerer og stempler vores cruising mellem interesser, som rodløst, rastløst og flakkende. Måske mener de endda, at vi er umodne; “Grow up!” Men for os, er dét at opgive en passion for at udforske en ny, måden vi er skruet sammen på. Det er vores liv. Det er vores gave.

Og husk: Dit multipassionerede sind kan ikke ignoreres. Det må ikke ignoreres. Det er med dig hvor end du er.

Læs mere om hvordan du trives som multipassioneret i vores samfund, og hvordan du vinder verden som multipassioneret pioner.

 

ET SIDSTE STATEMENT

Multipassionerede pionerer, der omfavner deres mange passioner og interesser, kan starte og inspirere kæmpestore sociale bevægelser og bidrage med betydningsfulde projekter i hele verden.

Så hvis du ikke kan finde lykken i et job, som Jobindex tilbyder dig, så skab dit eget univers.

Join klubben for multipassionerede pionerer.
Se her, hvem der allerede oplever kæmpe rockstar-successer og tjener the big bucks! (Det med the big bucks ved jeg egentlig ikke, men de har skabt et liv, som de elsker at vågne op til hver dag – og det er jo det, det hele handler om).

make it rain money GIF

MULTIPASSIONEREDE PIONERER

Tony og Maureen Wheeler – Skaberne af rejsebøgerne Lonely Planet

Sara Bro – Radiovært, TV-vært, Glimmer-girl på Instagram

Brené Brown – Forsker, forfatter, foredragsholder, historiefortæller

Ellen DeGeneres – Komiker, TV-vært, skuespiller

Justin Timberlake – Sanger, musiker, skuespiller

Steve Jobs – Iværksætter, designer, historiefortæller

Morten Albæk – Filosof, iværksætter, forfatter, foredragsholder, Brøndby-fan

Og selvfølgelig..

Nina Tengberg – Copywriter, blogger, podcaster, people-watcher, L.A.-sucker og bullshit-spotter 🧐

Hvis du kan komme i tanke om andre multipassionerede pionerer, så hit me, please!

 

Xo og fist bomb,

Nina