fbpx

VORES STEMMER: EN PODCAST OM LIVET I COOP

Coop Danmark ville have en autentisk podcast som et led i en større kulturforandringsstrategi. Coop og Messy Minds skabte et skarpt koncept, der lovede at understøtte og forbedre kulturen blandt Coops 40.000 medarbejdere med udgangspunkt i den ærlige samtale.

UDFORDRING

Vores Stemmer er bygget op omkring samtaler med Coops medarbejdere. Udfordringen lå i at barbere 40.000 historier ned til 50, i erkendelsen af, at samtalige 40.000 medarbejdere har en vigtig historie at fortælle. Historierne skulle have substans og ikke mindst relevans for flest mulige lyttere, så vi sikrede os, at podcasten ville bidrage positivt til kulturforandringen.

INDSIGT

Messy Minds’ store erfaring fra tidligere podcast-projekter fortalte os, at det ville blive et kæmpe arbejde at sortere i historier og række ud til de medarbejdere, der skulle gæste podcasten. Vi nedsatte derfor et koordinerings-team, der skabte kontakten mellem medarbejdere og Messy Minds, samt fandt datoer og lokationer for indpilninger. Det blev en gnidningsfri proces uden misforståelser og unødvendige mellemled.

LØSNING

Vi har skabt en meningsfuld podcast, der omsætter kulturforandringen til konkret adfærd og historier, der inspirerer medarbejderne til at omfavne og udleve kulturen – hver dag – i mødet med kunder og kolleger. Vi inviterede medarbejdere, ledere og rollemodeller, der repræsenterer alle hjørner af organisationen, til en ærlig og autentisk snak om, hvordan de udlever Coop-kulturen i deres hverdag.

RESULTAT

  • En kultur, der siver ned igennem alle lag i Coop
  • Signalet fra Coop Danmark om, at de værdsætter samtlige 40.000 medarbejdere i alle lag i organisationen
  • Ejerskab til medarbejderne og budskabet om, at alle har ansvar for en sund kultur
  • Podcasten skabte et rum, hvor alle kunne dele deres historier , erfaringer og idéer til, hvad der kan gøres endnu bedre

Med Andres Ord////

”Tak til Nina for et godt samarbejde, hvor vi med hendes bistand fik sat gang i formentligt en af Danmarks første virksomheds podcasts, hvor vi via medarbejdernes egne fortællinger deler hinandens historier og bliver klogere på, hvem vi er og hvorfor vi er en del af fællesskabet i Coop.”

Lotte Hjortlund Andersen

HR Direktør, Coop Danmark A/S

“Jeg har arbejdet sammen med Nina i mange forskellige sammenhænge, det være sig både med Podcast, videoproduktion og direkte arbejde på respektive arbejdspladser i felten. Nina er altid særdelse velforberedt og meget kompetent. Samarbejdet foregår altid respektfuldt for opgaven, og gribes altid professionelt an. De faglige klubber i Coop har haft stor fornøjelse af samarbejdet igennem en årrække, og jeg glæder mig altid til nye opgaver sammen med Nina. Det er altid en sand fornøjelse at arbejde sammen Nina.”

Claus Solvig

Landsklubformand & A/S Bestyrelsesmedlem, Coop Danmark A/S