fbpx

STEMMER PÅ JOBBET

Landsklubben Coop Kontor & Logistik ville gøre kontor- og lagerarbejde mere attraktivt, samt skabe en større respekt for fagene og det faglige arbejde, ved at sætte fokus på mennesket bag medarbejderen. Messy Minds faciliterer værdiskabende samtaler i poscasten, Stemmer På Jobbet, hvor medarbejdernes stemmer bliver hørt på tværs af Coop i hele Danmark. Formålet er at sikre de bedste arbejdsvilkår på arbejdspladser, der ofte bliver overset og taget forgivet.

UDFORDRING

Vi vidste at fagforeningssnakken havde ry for at være ligeså tør som en Mariekiks. Det var derfor altafgørende, at Messy Minds udviklede et koncept, der havde styrken til at støve snakken af og motivere medarbejderne til at tage aktiv del i det faglige arbejde.

INDSIGT

Landsklubben CKL (Coop Kontor & Logistik) havde en mission om at gøre arbejdsvilkår og rettigheder til en del af samtalen mellem kolleger, for at fejre og synliggøre de mange muligheder man har som medlem af en fagforening. CKL vidste, at de ikke længere kunne motivere til samtalen gennem pjiecer og plakater, som hidtil. Der skulle andre metoder i brug.

LØSNING

Messy Minds var i stand til at skabe – ikke bare en podcast – men et univers, der bringer medarbejderne tættere sammen i kampen for bedre arbejdsvilkår. Podcasten blev flagskibet, hvorfra vi designede og byggede en hjemmeside med inspiration og links, der informerer medarbejderne i CKL om vilkår indenfor bl.a. stress, løn, efteruddannelse og arbejdsmiljø. I samarbejde med FFP Kommunikation og Brutto Film skabte vi en masse video- og fotomateriale til brug i markedsføring af Stemmer På Jobbet.

RESULTAT

  • En on-going podcast, der fortæller historien om den “almindelige” medarbejder i CKL
  • Et univers, der synliggør CKL-bestyrelsens arbejde for bedre arbejdsvilkår til deres kolleger
  • Stor indsigt i arbejdet som kontor- og lagermedarbejder
  • En vigtig stemme til de 25.000 unge medarbejdere i Coop
  • Stemmer På Jobbet har styrket Landsklubben som gruppe og bragt dem tættere sammen gennem deres egne historier
  • Et sendnu stærkere sammenhold bag kameraet og mikrofonen
  • Sjove og meningsfulde oplevelser ved at deltage i podcasten
  • Stor personlig udvikling blandt gæsterne i podcasten
  • Større medarbejdertrivsel
  • Signalet om at CKL “ser” medarbejderne for dem de er, respekterer dem og værdsætter deres arbejde

Med Andres Ord////

“Mit samarbejde med Nina og Messy Minds er utrolig behageligt og jeg får altid det jeg ønsker og mere til. Nina sætter sig ind i stoffet, vores behov og leverer varen med et smil hver gang. Tag dog ikke fejl af det søde smil; Nina siger sin mening, men altid for alles bedste, og man er ikke i tvivl om, at det kommer fra et kærligt sted.”

Finn Orup

Organiseringschef, HK Handel

“Jeg har arbejdet sammen med Nina i mange forskellige sammenhænge, det være sig både med Podcast, videoproduktion og direkte arbejde på respektive arbejdspladser i felten. Nina er altid særdelse velforberedt og meget kompetent. Samarbejdet foregår altid respektfuldt for opgaven, og gribes altid professionelt an. De faglige klubber i Coop har haft stor fornøjelse af samarbejdet igennem en årrække, og jeg glæder mig altid til nye opgaver sammen med Nina. Det er altid en sand fornøjelse at arbejde sammen Nina.”

Claus Solvig

Landsklubformand & A/S Bestyrelsesmedlem, Coop Danmark A/S