fbpx

FRA JESPER TIL ELLA: OM AT SPRINGE UD SOM SIG SELV

Landsklubben Salling Group så et behov for at kaste spotlight på mangfoldigheden i Salling Group, idet de repræsenterer det danske samfund. Det kom der podcasten, Bag Facaden, ud af, hvor tillidsrepræsentanter fortæller deres historier for at vise kolleger og kunder, at vi har mere til fælles end vi tror, selvom vi på overfladen ser forskellige ud.

UDFORDRING

De fleste mennesker elsker at høre en god historie – de har bare ikke lyst til at være dén, der fortæller, og slet ikke en historie om sig selv. Mange ved ikke engang at de har en god og relevant historie at fortælle. Det var derfor altafgørende for os og Landsklubben Salling Group, at gæsterne i podcasten fik en fantastisk og tryg oplevelse med at dele deres historier.

INDSIGT

Vi fandt ud af, at der blandt de mange tillidsrepræsentanter sad nogle få, der havde et behov for at fortælle deres historie. Dels for selv at processere hvad livet har givet dem af highs & lows og dels for at række ud til lyttere, der sidder i samme situation, men føler sig alene og har brug for hjælp og støtte til at se sig ud af den. Vi noterede os også, at jo flere der fandt modet til at stille sig frem og fortælle deres historier i Bag Facaden, jo flere fik lyst til at være med.

LØSNING

Kultur skabes af mennesker og mellem mennesker. Vi rakte derfor ud til Ella, der er tillidsrepræsentant i Netto, som en af de første gæster til podcasten, da vi vidste, at hun havde en særlig historie at fortælle om sit udspring som transkvinde. Ella er født Jesper og ønsker at nedbryde fordomme og sprede budskabet om, at vi alle har retten til at være dem vi er – både på arbejdspladsen og i privatlivet. Ellas historie havde potentialet til at rykke meninger og holdninger hen til en mangfoldig kultur.

RESULTAT

  • Ella er kommet tættere på sine kolleger i hele landet – og de er kommet tættere på hende
  • Øget medarbejdertrivsel blandt kolleger, der kan spejle sig i Ellas historie
  • En styrket kultur, hvor tabuer bliver til meningsfulde samtaler i det åbne rum
  • 600 afspilninger indenfor den første uge
  • Et udtryk for Salling Group om, at kolleger i lignende situationer kan være trygge ved at springe ud som sig selv på arbejdspladsen

Med Andres Ord////

“Messy Minds har produceret en outstanding podcast, som bakker om den mangfoldige kultur vi ønsker i Salling Group. Vores medarbejdere er høje efter deres møde med Nina og både de og Landsklubben er rykket på alle positive parametre.”

Lasse Lippert Laursen

Landsklubformand & A/S Bestyrelsesmedlem, Salling Group A/S

“Mit samarbejde med Nina og Messy Minds er utrolig behageligt og jeg får altid det jeg ønsker og mere til. Nina sætter sig ind i stoffet, vores behov og leverer varen med et smil hver gang. Tag dog ikke fejl af det søde smil; Nina siger sin mening, men altid for alles bedste, og man er ikke i tvivl om, at det kommer fra et kærligt sted.”

Finn Orup

Organiseringschef, HK Handel